O întrebare poate rezolva totul

Nu m-am gândit niciodată să devin coach, până în clipa în care colega mea de birou i-a întâlnit de Mariana și Daniel. O vedeam zi de zi și eram fascinată de transformarea ei evidentă dintr-o persoană plină de temeri și angoase, într-o ființă fericită și împlinită. Această metamorfoză se producea sub impactul cursului de NLP al Competent Consulting la care participa în acea perioadă.
Momentul în care mi-a încolțit în minte ideea de a deveni coach a fost acela în care ea m-a întrebat de unde știu întrebările specifice metamodelului. Nu știam că se numesc așa, le foloseam instinctiv, dar a fost suficient, pentru a începe drumul spre coaching.
Și am avut marea șansă ca acesta să fie deschis de către Mariana și Daniel. Tot ei m-au sprijinit să îl construiesc, pas cu pas. Nu pot spune dacă a fost greu sau ușor, pentru că ei au făcut ca totul să pară firesc, natural și foarte plăcut.

În locul temerii că nu voi fi un coach bun, au pus marea bucurie a învățării și a descoperirii multitudinii de resurse personale.

— Alina Berechet
Atmosfera cursului de Coach Specialist
Mariana Bichiș - marea maestră a întrebărilor transformaționale din coaching

Energia sălii de curs era de natură să ajute fiecare cursant să se poată vedea în cea mai bună variantă posibilă și să creadă că poate să devină acea versiune a sa. Fără să știu exact cum, am început să pot descoperi în fiecare om esența sa bună și valoroasă și calea de a o scoate la iveală pentru el.
În locul temerii că poate nu voi fi un coach bun, ei au știu să pună marea bucurie a învățării de tehnici, abilități și capabilități și a descoperirii multitudinii de resurse personale neaccesate de mine până atunci sau chiar total neștiute și nebănuite.

Daniel ne-a învățat lucruri extraordinare! El nu „predă” ci „dă”; pur și simplu simți cum îți oferă în dar tot ceea ce ai nevoie pentru a deveni un bun coach.
Mariana mi-a arătat cum discreția, răbdarea și întrebarea foarte bine gândită și optim plasată, pe tonul și în starea potrivită poate rezolva totul. Dar mai mult decât atât, Mariana mi-a demonstrat că coachingul se face cu sufletul, adică cu iubire de oameni.
De aceea spun că Mariana și Daniel sunt nu numai doi profesori și dascăli minunați, ci și doi adevărați mentori. Le mulțumesc și le doresc să ajute cât mai mulți oameni/coachi să își clădească vieți împlinite și fericite.

Alina Berechet, Life Coach NLP
Alina Berechet

Life Coach, Del Mar Medical Spa

Contact: